Besplatni program za obradu slika download. Besplatni alati za obradu fotografija

Besplatni program za obradu slika download Rating: 7,3/10 1233 reviews

PhotoScape

besplatni program za obradu slika download

Pošto je besplatan, možete nabaviti na mali milijun websiteova. Kod bilo kakvog posla oko organizovanja slika ili editovanja fotografija ovaj program pomaže korisniku da završi sve brzo i bez poteškoća. Dovoljno je otvoriti postojeći template, izmijeniti boje i sadržaj te dodati vlastiti logo. Osim što možete uređivati već postojeće Canva projekte, možete izraditi novi, vlastiti projekt. Možemo da menjamo veličinu slika, rotiramo ih, menjamo boju i koristimo neke od jedinstvenih efekata. Ljudski rad nije besplatan, no u open source zajednici možete donirati koliko god želite, time još više dajete motivaciju ljudima koji pišu ove programe.

Next

4 besplatna programa za obradu video snimaka

besplatni program za obradu slika download

Onda je besplatni Photoscape idealan program za vas. Mi ovdje želimo da sve bude besplatno? Marker će Vam kao i do sada slati edukativne i informativne članke vezane uz eCommerce. Dodatni odjeljci poput kolaža također su impresivni. Sve to se može uraditi na veliki broj načina. Nekim korisnicima će možda trebati vremena da se naviknu na neobičan izgled PhotoScape-a ali to je samo neobično u modu za obradu slika, u svim drugim modovima, intrfejs je intuitivan, brz i nedostaju mu samo najnaprednije funkcije za obradu slika.

Next

Programi za uređivanje videa besplatno

besplatni program za obradu slika download

Ovaj besplatan program za obradu slika se učitava brzo i poseduje interfejs potpuno drugačiji od onih upoznatih sa Adobe programima. PickMonkey nudi veoma intuitivan interfejs, pa i nije potrebno da puno ulazimo u detalje istog. Picasa sortira sve slike i videozapise na hard disku prema datumu snimanja. Zatim pritisni ikonicu za Download, pa desni klik na sliku koja će da se pojavi i pritisni Save image as… sačuvaj sliku kao da bi sačuvao sliku u svom računaru ili izaberi neku društvenu mrežu da bi je objavio na istu. Jako dobar i jednostavan besplatan program za popravljanje kontrasta, intenziteta boje i svjetline. Također, BeFunky sučelje je stvarno brzo i jednostavno za koristiti. Program možete besplatno preuzeti ovdje: Paint.

Next

4 besplatna programa za obradu video snimaka

besplatni program za obradu slika download

Osim toga, možete brzo pregledati zbirke grafika i pokrenuti ugrađeni slide show. Prema nekim sajtovima specijaliziranim za fotografije, u dvoboju Paint. Koja je razlika između ovih dviju verzija možete. Iako nema mnogo naprednih opcija kao Photoshop, više je namenjen za početnike. Gimp slobodno možemo nazvati besplatnom inačicom Photoshopa i to već punih 20 godina. Elem, zašto samo Firefox preporučujete? Avidemux - Još jedan program otvorenog koda koji se našao na ovoj listi najboljih programa za obradu video snimaka.

Next

Ovo su najpopularniji, a potpuno besplatni programi za obradu fotografija!

besplatni program za obradu slika download

Pored toga što je besplatan, ovaj program ima reputaciju jednog od najznačajnijih i najkompletnijih programa za sređivanje i obradu video-sadržaja. Ako ste na fotoaparatu u vrijeme snimanja imali krivi datum, sa Exiferom možete promijeniti taj i ostale podatke o fotografiji. Dovoljan je jedan klik za automatski popravak slike. Kada se Pixlr Editor učita, gore levo na File možeš da otvoriš novi dokument. Osim freeware preporuka, tu su i free web tutorijali.

Next

Најбољи бесплатни програми за Windows

besplatni program za obradu slika download

Funny Photo Maker Ovo i nije neki alat za samu obradu fotografije, ali pošto ipak radi manipulaciju digitalne fotografije i rezultati mogu biti zabavni onda ga spomenimo kao alat za zabavu. Od ostalih prednosti svakako treba izdvojiti izradu slideova, mogućnost grupnog konvertiranja slika, kao i mogućnost grupnog namještanja veličine slike, što može biti vrlo korisno kada trebate podesiti na istu veličinu veliki broj slika. Pixlr Express Za sve one koji nemaju mnogo vremena ili ne želite instalirati nikakav dodatan software na svoje računalo postoje i online rješenja za uređivanje fotografija. Kolačići se koriste samo u tehničke svrhe te za olakšavanje upotrebe internetske stranice. Preuzmite ga sada i početi uređivati i poboljšavanja fotografija odmah. Ova verzija sadrži nešto manje opcija no sasvim je dovoljna foto entuzijastima.

Next

Besplatni alati za obradu fotografija

besplatni program za obradu slika download

A ponekad želimo da se našalimo, pa da na sliku dodamo zanimljiv tekst , spojimo slike i još mnogo toga. Webcam Toy Još jedan sajt koji omogućuje dodavanje efekta jednim klikom jeste , koji omogućuje snimanje kamerom sa uključenim efetkom. Glavna prednost je što je dostupan i na Linux platformi. Vašu e-mail adresu čuvati ćemo do trenutka kada ćete se ispisati iz newslettera. Ako si rešio da uređuješ neku sliku koja se nalazi na tvom računaru ili nekom eksternom sajtu, sve što treba da uradiš jeste da odlučiš koji efekat želiš na karticu Effect ili biraj Ađustment da bi koristio alatke za korekciju. Naravno tu su i zabavni elementi za lako dodavanje zvjezdane prašine, balončića, vatrometa i sličnih igrarija na fotografiju. Zatim dozvoli sajtu korišćenje web kamere na Allow dozvoli , izaberi efekat koji ti se najviše sviđa i pritisni roze ikonicu kamere da bi uslikao.


Next

Programi za uređivanje videa besplatno

besplatni program za obradu slika download

Kada posjetite određenu internetsku stranicu, kolačići sesije se šalju između vašeg računala i poslužitelja radi prikupljanja podataka. Naknadno se može koristiti za prilagodbu internetske stranice sukladno izborima i željama korisnika. Photoshop Elements Za one kojima je to mnogo postoji i jeftinija verzija Photoshop Elements za koju je potrebno izdvojiti oko 700 kn. Pixlr funkcionira i na tabletima i telefonima iako ćeš teško nešto profesionalno moći urediti na telefonu. Zatim, u gornjem delu, na padajućem meniju pod nazivom Brush, izaberi oblik četkice i podesi joj stil kakav želiš da bude. Ponekada nam se desi da sliku uslikamo pod pogrešnim uglom, pa je ona izokrenuta ulevo ili udesno i to nam remeti uživanje u njoj.

Next

Besplatni programi za obradu slika

besplatni program za obradu slika download

Otvorenog je koda poput WordPressa , značajno su mu proširene značajke posljednjih godina. Ovaj besplatni program će vam omogućiti da retuširanje, autor i uređivanje fotografija zahvaljujući širokom skup alata. Windows nije jedini planetarni sistem uz pomoć kojeg možete raditi na vašem računalu, postoji velik broj apsolutno besplatnih operativnih sistema na bazi linuxa koji su potpuno sigurni od virusa. Brzi preglednik i konverter za slike je program za uređivanje fotografija svestran program za obradu fotografija i slika. Fotoflexer na prvi pogled ne izgleda toliko moćno kao Pixlr, ali ima sve opcije koje su ti potrebne da kvalitetno obradiš fotografiju. PhotoScape Ako trebate na brzinu baciti neki efektić na fotografiju onda je ovo alat za vas.

Next

Najbolji besplatni programi za obradu fotografija

besplatni program za obradu slika download

Klikni na dugme Save da bi sačuvao sliku u svom računaru ili pritisni na dugma za Facebook ili Twitter da bi podelio na mreži. Isprobaj ih pa odaberi onog koji ti najbolje odgovara. Cao svima, u danasnjem klipu sam pokazao najjednostavniji program za obradu slika. Ako trebate nešto više od toga, slobodno ga zaobiđite. Sadrži izvanredan izbor filtara za eksperimentiranje, uz podršku za slojeve i maske za napredno uređivanje.

Next